Syros island

Home Syros

Στη Σύρο θα χαλαρώσετε κάτω από τον ζεστό ελληνικό ήλιο, στις όμορφες συριανες παραλίες , καθως θα σας χαιδευει με το απαλό άγγιγμα του το Αιγαίοπελαγιτικο αεράκι. Θα ανακαλύψετε τα κυκλαδίτικα σοκάκια (καντούνια) της μεσαιωνικής πόλης της Άνω Σύρου με θέα το Αιγαίο. Η παλιά πόλη βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του νησιού και είναι ένα δίκτυο απο παραδοσιακα κυκλαδίτικα σοκάκια που οδηγούν στην υπέροχη καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζιωρτζη).

Λίγα βήματα μακριά βρίσκεται το μοναστήρι των Ιησουιτών της Σύρου αφιερωμένο στην Παναγία, η οποία ιδρύθηκε το 1754 για να βοηθήσει τους φτωχούς. Σημερα φιλοξενει όμορφες εικόνες, παλαια συνγραμματα, διάφορα αντικείμενα λατρείας και μια σημαντική βιβλιοθήκη με 6.000 παλιά βιβλία και χειρόγραφα Μέσα στο μοναστήρι. Η Εκκλησία της Παναγίας της Καρμηλου σας περιμένει να την εξερευνήσετε.

Περπατώντας στα σοκάκια θα βρείτε επίσης το μοναστήρι των Καπουτσίνων του Αγίου Ιωάννη, που ιδρύθηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκου ΙΓ 'της Γαλλίας στο 1653. το μοναστηρι φιλοξενει την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη που χρονολογείται από το 1635, η οποία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χρησιμοποιήθηκαν οι κρύπτες του ως καταφύγια από τις επιδρομές των Πειρατών . Οι εκκλησίες αυτές σηματοδοτούν την ιστορική συνύπαρξη Καθολικων, Ορθόδοξων καθως και άλλων χριστιανων του νησιού.

Η Άνω Σύρος ήταν επίσης το λίκνο του ρεμπέτικου (Ελληνικής Λαογραφίας μουσική της δεκαετίας του 1930). Καθως ο διάσημος μουσικός του ρεμπέτικου Μάρκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στην Άνω Σύρο το 1905. Στο κεντρικό σοκάκι της Άνω Σύρου, που είναι γνωστή ως οδό Αγίου Σεβαστιανού, θα βρείτε το μουσείο του Ρεμπέτικου καθως και του Μάρκου Βαμβακάρη Στην Ανω Συρο θα βρειτε υπεροχα μαγαζια με χειροποιητα Σουβενιρ καθως και λιγα αλλα καλα εστιατορια και μπαρ.

Στους πρόποδες της Άνω Σύρου ξεκινά η εμβληματική πρωτεύουσα του νησιού, η Ερμούπολη. Μια πόλη που ιδρύθηκε από Ίωνες αποίκους στις αρχές της 1ης χιλιετίας B.C και ηταν αφιερωμένη στο θεό αγγελιοφόρο του Ερμή. Στην Ερμούπολη θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης. Η εκκλησία χτίστηκε τον 19ο αιώνα και η αρχιτεκτονική της είναι εντυπωσιακή. Επιπλέον στην πόλη η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αυτή η εκκλησία φιλοξενει την ιερή εικόνα της Παναγίας από τον διάσημο ζωγράφο El Greco ή Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Στο κέντρο της Ερμούπολης, στην πλατεία Μιαούλη, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο της Σύρου ορθώνεται. Αυτό το οικοδόμημα χτίστηκε από το διάσημο Γερμανό αρχιτέκτονα Ernst Ziller, ο οποίος ήταν σε θέση να εμποτίσει την κλασική Ελληνική αρχιτεκτονική με τον ρομαντισμό της Δύσης. Κατασκευές άρχισαν το 1876 και ολοκληρώθηκαν το 1898. Το δημαρχείο φιλοξενεί επίσης το αρχαιολογικό μουσείο της Σύρου, το δικαστήριο του νόμου και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Το Δημαρχείο μας θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα.

Επιπλέον στην πλατεία Μιαούλη, θα αποκαλύψετε το _ Θέατρο Απολλων της Ερμούπολης, που χτίστηκε το 1864 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Chabeau. Αποτελεί μια μικρογραφία της «Σκάλας του Μιλάνου» και είναι κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο και ασβεστόλιθο. Θέατρο Απόλλων ήταν η πρώτη όπερα στην Ελλάδα και ένα κόσμημα του όμορφου νησιού μας.

Η Σύρος έχει μια πλούσια ιστορία, μια συναρπαστική κουλτούρα, ένα εμβληματικό δημαρχείο και ειδυλλιακές παραλίες που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Ελάτε στο Syros Atlantis Hotel και ανακαλύψτε τη Σύρο .

Δείτε τις καλύτερες παραλίες της Σύρου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να κάνει την εμπειρία σας μοναδική. Συνεχίζοντας, συμφωνείτε να εγκαταστήσετε cookies στον υπολογιστή σας. Περισσότερα