Syros Events 2020

Home Syros Events
syros events

- 3ο Φεστιβάλ για Νέους «Συριανοπατώ» από 22 έως και 25 Απριλίου 2020

Στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών "Συριανοπατώ", παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες παρουσιάζουν ένα πλούσιο μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα! Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Λαογραφικό - Χορευτικό Όμιλο "Η σοφία της παράδοσης".

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/syrianopato

- 9ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ερμούπολης από 29 έως και 31 Μαΐου 2020

Το Φεστιβάλ Χορωδιών Ερμούπολης αποτελεί μία σπουδαία πρωτοβουλία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου, με τη συμμετοχή Χορωδιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/groups/117153118316400

- 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λατινοαμερικάνικων και Αφρικάνικων Χορών” από 18 έως και 22 Ιουνίου 2020

Ο νεοσύστατος «Σύλλογος Φίλων Λατινοαμερικάνικων & Αφρικάνικων Χορών» θα οργανώσει για πρώτη χρονιά στη Σύρο το διεθνές φεστιβάλ λατινοαμερικάνικων &αφρικάνικων χορών, με την ονομασία “SYROS INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL”. Περισσότερες πληροφορίες: avarda17@gmail.com

- 8ο Φεστιβάλ Χορού “DanceFest”από 11 έως και 24 Ιουλίου 2020

Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί, μετά την ίδρυσή του θεσμού «Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου AkropoditiDanceFest», με το όραμα της Αγγελικής Σιγούρου, οργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, με πολύπλευρες δράσεις, όπως εργαστήρια σύγχρονου χορού, χορογραφίας, κλασικού μπαλέτου, αυτοσχεδιασμού τεχνικής clown, αρχιτεκτονικής χορού, τεχνικής Alexander, Bodymusic, Θεάτρου, Flamencoκαι Yoga, εργαστήριο δημιουργικού χορού για άτομα με και χωρίς κινητική αναπηρία,εργαστήριο σύγχρονου δημιουργικού χορού για γονείς και παιδιά. Επίσης, περιλαμβάνει παραστάσεις χορού και θεάτρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και παράλληλες δράσεις σε δημόσιους χώρους. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2016 το Χοροθέατρο Ακροποδητί βραβεύτηκε από τα βραβεία Κάρολος Κουν για την παράσταση MEDUSA και για το συνολικό της έργο στη Σύρο.

Περισσότερες πληροφορίες: dancefest.akropoditi.gr

- 8ο Syros International Film Festival από 14 έως και 19 Ιουλίου 2020

Το SIFF ιδρύθηκε το 2013 από τον εμπνευστή του θεσμού Jacob Moe, σε συνεργασία με την Κασσάνδρα Σελεστίν. Μια ετήσια συνάντηση ελληνικών και διεθνών ανεξάρτητων ταινιών με μεγάλες κινηματογραφικές ενότητες, διαγωνιστικά τμήματα, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, αφιερώματα και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε αναδιαμορφωμένους και παραδοσιακούς χώρους του νησιού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει εξασφαλίσει σπουδαίες συνεργασίες, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Μια ασυνήθιστη εμπειρία με σπουδαίους σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που απευθύνεται σε όλες μας τις αισθήσεις ταυτόχρονα!

Περισσότερες πληροφορίες: www.syrosfilmfestival.org

- 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, από 17 έως και 21 Ιουλίου 2020

Δημιουργική συνεύρεση μουσικών καθηγητών και σπουδαστών στο Φεστιβάλ Κιθάρας της Σύρου. Κορυφαίοι μουσικοί και παιδαγωγοί, πλούσιο πρόγραμμα με βραδινές συναυλίες, διεθνής διαγωνισμός «Κιθαριστικοί Αγώνες», MasterClass, Σεμινάρια για αρχάριους σπουδαστές, κιθαριστική ορχήστρα από συμμετέχοντες μουσικούς. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Άγγελος Νικολόπουλος, ο οποίος με τη συνέπειά του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια στο νησί.

Περισσότερες πληροφορίες: www.quitarfestival.gr

- 9ο Φεστιβάλ Ακορντεόν, από 20 έως και 25 Ιουλίου 2020

Κάθε καλοκαίρι, ακορντεονίστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν ραντεβού στη Σύρο και μοιράζονται το πάθος τους για την μουσική. Από το 2012 το φεστιβάλ αποτελεί εθελοντική προσπάθεια ακορντεονιστών και φίλων του ακορντεόν. Οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης «Ούριος Άνεμος» Κριστέλ Λούκιτς και Κάντια Πρίντεζη με κινητήριο δύναμη την αγάπη τους για το ακορντεόν έχουν στόχο την ανάδειξή του σε όλες του τις διαστάσεις. Για 9η χρονιά στη Σύρο, το φεστιβάλ περιλαμβάνει εξαιρετικές μουσικές παραστάσεις ακορντεόν και την πρωτοπορία της μοναδικής διοργάνωσης γι’ αυτό το μουσικό όργανο σε όλη τη χώρα. Γνωστοί καλλιτέχνες, σεμινάρια, εκθέσεις ακορντεόν, εργαστήρια για παιδιά, συναυλίες και χορευτικές γιορτές.

Περισσότερες πληροφορίες: www.syrosaccordionfestival.com

- 4o Φεστιβάλ syroskitz από 24 έως και 26 Ιουλίου 2020

Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 στη Σύρο. Από το 2018 το syroskidz ταξιδεύει και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων (Φολέγανδρο, Σίφνο, Κύθνο, Κίμωλο, Δονούσα) και απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Πρόθεσή του Φεστιβάλ είναι να προσελκύουμε παιδικό κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακινώντας τους επισκέπτες να βρεθούν σε νησιά των Κυκλάδων των οποίων η τουριστική κίνηση επιδέχεται ενθάρρυνσης. Ήδη, τα τρία χρόνια διεξαγωγής του Φεστιβάλ και τα πέντε χρόνια διεξαγωγής της Υπαίθριας Παιδικής Έκθεσης Ζωγραφικής (συμμετέχουν με τα έργα τους παιδιά από όλες τις Κυκλάδες) η οποία εντάσσεται στο φεστιβάλ απέδειξαν την απήχησή του στις τοπικές κοινωνίες και δημιούργησαν νέες προοπτικές για δράσεις σε γλώσσες εκτός της ελληνικής.

Περισσότερες πληροφορίες: www.syroskitz.gr

- 7o Eye’s Walk Digital Festival, από 27 έως και 31 Ιουλίου 2020

Το φεστιβάλ συνδέει τη μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σύρου με τη σύγχρονη τέχνη videoinstallationart. Η Φιλία Μηλιδάκη και η ομάδα της έχει δημιουργήσει ένα Φεστιβάλ με παγκόσμια πρωτοτυπία. Διεθνείς καλλιτέχνες δημιουργούν videoin-stallationart στα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης. Το φεστιβάλ είναι το μοναδικό artfestival σε δημόσιο χώρο στην Ελλάδα. Ο καμβάς τους τα κτίρια της πόλης, όπου οι τέχνες του videoinstallation, art & performingart συναντιούνται.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/eyeswalk

- 13o Indie Rock Festival (Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ροκ) 1η Αυγούστου 2020

To 13ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ροκ Ερμούπολης παρουσιάζει συγκροτήματα από την Σύρο και ολόκληρη την Ελλάδα. Η Συριανή Ροκ σκηνή συνεχίζει να στηρίζει τα τοπικά σχήματα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στο κοινό του να παρακολουθήσει και νέες αξιόλογες μπάντες που ταξιδεύουν στο νησί αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

- 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής από 8 έως και 16 Αυγούστου 2020

Ηψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου συναυλίες με ορχήστρες από το εξωτερικό. Μαέστροι και σολίστ μουσικής δωματίου και μεγάλοι ερμηνευτές. Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό με διεθνή εμβέλεια, ταξιδεύει στον χρόνο, θυμάται όλους τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που τον έχουν τιμήσει, όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, NobukoImai,MichaelaMartin, FransHelmerson, RadovanVlatkovic, Γιάννης Βακαρέλης, ΚώσταςΚοτσιώλης, MichelLethiec κ.ά., παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό στο Ιστορικό Θέατρο Απόλλων. Ο σημαντικός Έλληνας βιολονίστας,πρώτος κορυφαίος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννος Μαργαζιώτης, υπήρξε ένας από τους δημιουργούς του.

Περισσότερες πληροφορίες: www.festivalcyclades.com

- 4ο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ»από 17 έως και 23 Αυγούστου 2019

Το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» διοργανώνεται από την Καθολική Επισκοπή Σύρου και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών, στοχεύοντας στο να προσφέρει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του εκκλησιαστικού οργάνου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο εκκλησιαστικό όργανο, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία στην Ελλάδα - έτος κατασκευής 1888 από τον διάσημο ZenoFedeli. Πραγματοποιείται σε ένα εκπληκτικό σημείο στην κορυφή του νησιού με απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, δημιουργώντας ένα σημαντικό πόλο έλξης στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/anofestival/

- 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου από 25 έως και 29 Αυγούστου 2020

Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου ξεκίνησε το 2016 από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, και καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου. Η σχέση της Σύρου με την αστική λαϊκή μουσική, η οποία επικρατεί ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό πολιτιστικό στοιχείο από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αι. στα μουσικά δρώμενα του νησιού μας και ο σεβασμός και η αναγνώριση στο έργο του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος έχει καταστήσει τη ρεμπέτικη μουσική και το νησί γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τη δημιουργία του Φεστιβάλ «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη».

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, εκθέσεις, σεμινάρια και εκδηλώσεις για παιδιά, προκειμένου να προβληθεί η συμβολή του Συριανού Μάρκου Βαμβακάρη και της γενέτειράς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/rembetikofestiva

- Animasyros 13.0 από 23 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020

Το Animasyros κατάφερε να γίνει ένα από τα 20 σημαντικότερα φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων στον κόσμο. Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Βασίλης Καραμητσάνης, από την αγάπη του για την Σύρο,έχει δημιουργήσει ένα διεθνές φεστιβάλ που ξεχωρίζει. Περιλαμβάνει διαγωνιστικά τμήματα, ειδικές προβολές στην Ποσειδωνία και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, παρουσιάσεις ταινιών, αφιερώματα, μυστικές προβολές, σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους, εκπαιδευτικά εργαστήρια για άτομα με αναπηρία και την Αγορά, μια ετήσια επαγγελματική συνάντηση των κορυφαίων επαγγελματιών του παγκόσμιου animation στην Σύρο. Φιλοξενεί εκατοντάδες animated χαρακτήρες και ακόμα περισσότερους φίλους του animation από ολόκληρο τον κόσμο, με σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Περισσότερες πληροφορίες:www.animasyros.gr

- 8ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου από 27 έως και 4 Οκτωβρίου 2020

Το SyrosJazzFestival δημιουργήθηκε από την αγάπη των Συριανών Βαγγέλη Αραγιάννη και Γιάννη Ρούσσου για την Jazz μουσική. Ξεκίνησε το 2013, αλλά οι συντελεστές του είχαν διοργανώσει πολλές σημαντικές συναυλίες τα προηγούμενα χρόνια,αρχίζοντας από το 2016. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν το 2010 η παρουσία δυο μεγάλων αμερικανών καλλιτεχνών του βοκαλίστα MilesGriffith και τουντράμερ ClarencePenn. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί κάθε χρόνο σημαντικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από συναυλίες, περιλαμβάνει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού και προβολές ταινιών με θέμα την jazz, στο Θέατρο Απόλλων, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποτελούν τον επίλογο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον μήνα Οκτώβριο, το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού στο νησί.

Περισσότερες πληροφορίες: www.syrosjazzfestival.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να κάνει την εμπειρία σας μοναδική. Συνεχίζοντας, συμφωνείτε να εγκαταστήσετε cookies στον υπολογιστή σας. Περισσότερα